Ako pre vašich starnúcich blízkych vybrať tú najlepšiu domácu starostlivosť?

Domáca starostlivosť pre vašich starnúcich blízkych - ako môžte požiadať o opatrovateľku.

Napísal(a) Stannah

Ako pre vašich starnúcich blízkych vybrať tú najlepšiu domácu starostlivosť?

Výber správnej domácej starostlivosti pre vašich blízkych môže byť veľmi ťažký. Existuje totiž celý rad kľúčových faktorov, ktoré je pri výbere domácej starostlivosti o seniorov nutné zobrať do úvahy.

Čo je kvalifikovaná starostlivosť a osobná asistencia?

Existujú dva typy základných služieb domácej starostlivosti o seniorovkvalifikovaná starostlivosť a osobná asistencia. Kvalifikovanú starostlivosť poskytujú profesionálni zdravotníci, služby osobnej asistencie vykonávajú asistenti – opatrovatelia, ktorí pomáhajú so základnými úkonmi, akými sú kúpanie alebo česanie.

  • Ak potrebujete opatrovateľskú službu, musíte o ňu písomne požiadať obec či mesto podľa svojho trvalého pobytu.
  • Opatrovanie zahŕňa rôzne výkony, napríklad hygienickú starostlivosť o jednotlivé časti tela, hygienickú starostlivosť o celé telo, stravovanie a dodržiavanie pitného režimu – porciovanie stravy, prinesenie stravy a nápoja na dosah klienta, kŕmenie a pomoc pri pití.
  • Úrady práce a pracovné agentúry – aj tieto agentúry im môžu poskytnúť zoznam zdravotníckych pracovníkov a pomocníkov, ktorých môžu kontaktovať a platiť im priamo.

Ak niekto z vašich blízkych potrebuje v dôsledku zníženej pohyblivosti domácu opateru, možno je čas zvážiť stoličkový výťah Stannah. Ten užívateľom pomáha lepšie sa pohybovať po schodoch v domácnosti a znižuje riziko úrazu. Tu nájdete podrobnejšie informácie o výrobkoch Stannah Stoličkové výťahy a o tom, ako vám Stannah môže pomôcť.