Kráčajte, nebehajte: Chodiaci futbal

Ako seniorom pri udržiavaní aktivity pomáha “chodiaci futbal”

Napísal(a) Stannah

Chodiaci futbal

S pribúdajúcimi rokmi sa niektoré kedysi bežné aktivity stávajú čoraz náročnejšími. Mnohých športovcov však duch súťaživosti nikdy neopúšťa, ani vtedy nie, keď ich telá už nefungujú tak dobre ako predtým.

V snahe hlad po súťaživosti ukojiť sa v mnohých krajinách ujal nový šport nazývaný “chodiaci futbal.” Táto hra plynie v pokojnom tempe, je vymyslená tak, aby starším ľuďom pomohla zostať fit, a aby zároveň strávili aj čas na čerstvom vzduchu. Behanie je v nej zakázané – to preto, aby sa znížila možnosť zranenia. Aby bolo jasné, že chodí a nebehá, každý hráč sa v každej chvíli musí aspoň jednou nohou dotýkať zeme. V skutočnosti je to omnoho ťažšie ako by ste čakali.

Tí, ktorí sa do “chodiaceho futbalu” zapojili, zaznamenali úbytok telesnej hmotnosti, pokles krvného tlaku, zvýšenú pohyblivosť a mnoho ďalších nepopierateľných zlepšení svojho celkového zdravia. Športoví terapeuti dokonca “chodiaci futbal” zahrnuli medzi terapie, ktoré napomáhajú rehabilitácii pacientov. Netreba však zabúdať, že chodiaci futbal je aj skvelou zábavou.

Tento šport sa rýchlo šíri po celej Európe, v Spojených štátoch sa dokonca za krátky čas vyrojilo hneď niekoľko ligových súťaží. A nenechajte sa zmiasť jeho pomalým tempom – stále je to veľmi súťaživá hra!

Spoločnosť Stannah Stairlifts sa snaží napĺňať potreby tých, ktorí chcú bez ohľadu na svoj vek žiť pohodlne. Výrobky Stannah Stairlift uľahčujú seniorom pohyb v domácnosti. Podstatou snahy “chodiaceho futbalu” aj výrobkov Stannah je zvýšenie pohyblivosti starších osôb, to je aj dôvod, prečo je sponzorovanie tohto turnaja pre Stannah prirodzené. Stannah Stairlifts a “chodiaci futbal” sú dôkazom toho, že vek vonkoncom nie je prekážkou v robení toho, čo vás baví.

Naše stoličkové výťahy.